Tjoheej

Lyckades faktiskt få lite tid över och internet till att skriva ett snabbt inlägg här :)

Kom fram en halv timme försent med bussen i fredags pga. köer. Strax efter att ha gått av fick jag ont i min höft, det kändes som om den skulle hoppa ur led eller något. Kände mig som världens gamla tant när jag haltade fram på centralen, snyggt, sexigt oh ja!

Fredag kväll - kommer hem till mamma och hälsar på alla från Finlad och alla andra som redan var där. Sen blev det grillat till middag och drog sen ut till gården med Angelina. Vilket var mycket roligare än att sitta och lyssna på mamma och alla andra som pratar finska. Så istället spelade vi fotboll i typ två timmar utomhus. Vilket mina ben ångrar bittert att min hjärna tillät. För det första var det hur mycket mygg som helst där. Slog man ut med handen träffade man alltid ett flertal. Sen har jag träningsvärk - mums!
Upptäckte dessutom att ag glömt minet till kameran hemma :'(((((( SUCK! Så inga bilder från den här resan... Bajs..

Lördag - Vi drog till Stinsen för att kolla å¨skor till Maria och Angelina, jag kollade också och hittade 2 par jag gillademen visste nt eom jag skulle kunna gå i dem så det ick vänta lite. Ska ut senare i veckan med mamma om vi hinner. Efter Stinsen åkte vi till Väsby där David skötte ljud för ett event... Mitt dåliga minne slår till... Väsby eller Unga emot våld var det eller något liknande, Lyckades precis missa min kompis som sjöng och var med och tävlade, återigen - bajs ... ! Men var jättekul att få snacka lite  i alla fall :)

Idag Söndag - Maria & Angelinablev konfirmerade så upp i lagom tid och göra sig iordning åka till kyrkan i det lagomt fina värdet.. NEJ! För 25min inna vi ska åka börjar det åska, blixtra och ösa ner... Asså skiit.. Orkad einte försöka komma på något nytt så det fick bli som det blev kort tunn klänning :P
Vi tog med paraplyer och såg ut som familjen slum.. Mamma fällde upp sitt paraply där ena sidan var helt krokig, jag fäller upp mitt som går av på mitten ........ sen kommer morfar med ett trasigt och såDavid fick ära att även han ha ett trasigt paraply. Lyckat!


Lite vad som hnt sen jag kom hit. Har nu packat lite inför veckan och ska upp tidigt imorgon. Komemr åka härifrpn vid senast 06.15 så får hoppas man kan våldgästa hos någon eller tvinga in någon till stan då jag itne har någon nyckel hem till pappa ^^


Åter den 31/ om jag inte får mer tid till att srkiva här
Och jaa det ä tusen stavfel här för ag sitter på en bärbar och avskyr att inte kuna använda en mus till datorn så rkar inte gå igeom och försöka klicka på rätt ord kväll :P

Stockholm !

Befinner mig i Sthlm

Åter 31/5 (kvällstid)

Packa

Eftersom jag är så långsam har jag inte packat än inför sthlm tur & retur ^^
Har plockat fram väska och en del kläder.. Längre än så kom jag inte fören jag fann det allt för tråkigt. Men det var igår så idag får jag väl packa ordentligt istället. Problemet är väl att jag inte vet vad jag ska ta med mig riktigt, så mkt olika saker som händer. Behöver något fint till systrarnas konfirmation, något riktigt hej-party-vilt till Gabbis 20 års fest samt något jag-är-en-ordningsam-jätte-duktig-storasyster till mötet med sos.

Sen alla dilemman.. Ska jag eller ska jag inte ta med mig mina exstensions? Vilket smink ska ja ta med och vad kan lämnas kvar? Hur många krämer kan jag trycka ner i min necessär? Kommer jag behöva mer än 2 böcker? Behöver jag 20 olika t-shirts/linnen till de 10 dagar jag ska vara där? Ska jag ta med mig lock/platt tång???

När det gäller att packa, skor och väskor så är det störst chans att märka av att jag faktiskt är av det kvinnliga släktet - Cheers for me

zzZZzz

Men okej.. Jag har nu varit uppe i en dryga timme... Varför mitt i allt vaknar jag vid 07.00 och är super äckelpigg och kan inte sova ??? Kallt är det också .. usch usch

Hårfärg och The Perfume

Fixat till håret idag då utväxten var enorm och säkert syntes på mils avstånd.. Men den är borta nu, tack och lov. Ska sätta mig med lite glass nu och titta på filmen The Perfume. Mer om den senare ;)

Barnbröllop

Alla som idag varit inne på blogg.se's framsida har säkert sätt "Ludvigs Blogg" med rubriken "Kul med barnbröllop! Eller?". Blev grymt nyfiken på vad det var när jag läste undertexten och klickade mig därför in på bloggen. Där fick man se en video och läsa ett inlägg om två 15 åringar som ska gifta sig här i Sverige den 26.e maj.

Efter att ha sätt videon tänkte jag att nä det här kan inte vara på riktigt. Men när jag sedan läste Ludvigs inlägg i bloggen blev jag mycket fundersam. Tänkte nästan kommentera inlägget med "Är det här på riktigt?" men såg att två andra redan gjort det av samma anledning som mig. Kollade däför runt lite på sidan då inget svar fanns att finna bland kommentarerna.

Till höger bland länkarna hittade jag: Sidor >>  Vad är detta? Där fann jag den information jag sökte!

Detta är en kampanjblogg för att uppmärksamma årets insamling till Operation Dagsverke den 26 maj. Något barnbröllop blir det naturligtvis inte men i södra Sudan är det vardag. I år gör därför elever över hela Sverige dagsverken för att minska antalet barnäktenskap och minska våldet mot tjejer i södra Sudan.

Mer information hittar du om du följer länken i början av inlägget och klickar dig in till Vad är detta?


_______________________

Angående recept och bilder på Biff a la Lindström så gick det igår inte att ladda upp bilder på bloggen när jag försökte så det hann jag inte med då vi hade vänner över från tretiden till omkring tretiden på natten ^^

00.30

Hemma igen efter att ha varit över hos Zeb&Anna och snackat Warhammer, oh ja, mitt intresse nummer ett.. Eller inte.. Hmm.. Men alltid kul att ses och chilla lite. Däremot tog det längre tid än planerat att laga maten (då man slöade en hel del under tiden) så hann inte med att lägga upp recept och bilder så dem kommer imorgon istället ;)

Tankar om Kapris

Ja exakt. Kapris.. Vad är karpis egentligen? Bortsett från det uppenbara att det är just Kapris. Hur som dessa små finurliga tankar har kommit upp av en anledning. Ikväll blir det Biff a la Lindström till midda och en av ingredienserna är just kapris. Det här är lite smågalet då jag inte vet om jag tycker att kapris är gott eller inte . Får se hur det går och hur det blir. Första gången jag gör hemmagjorda biffar dessutom ;)

Bilder, recept och annat smått & gott kommer senare under kvällen

Billie <3

Vardagstråkigheterna håller i sig. Hoppas inspirationen kommer tillbaka snart ^^ Kanske blir efter Sthlms resan, för när jag är där ska jag träffa Billie. Saknar henne grymt mycket och blir så förbannat glad när jag tänker på allt vi gjort tillsammans

Hur länge har vi känt varandra nu? Sen ettan eller tvåan? Länge iaf :)
Och allt vi gjort tillsammans, haha var ska man börja, kanske när vi tillsammans tränade på att gå i högklackat? Eller åkte inlines hela dagarna? Minns till och med när vi fortfarande satt med Barbies..

Men det var länge sen nu inte allt för lika länge sen är väl när vi gick på ung08, haha jag har till och med kvar bilder från då :)
ung08 med Billieung08 med Billie

Från den tiden då vi båda var blonda och hette Alexandra


Saknar dig Billie! <3

Sämst Uppdatering

Känner mig grymt vardagstråkig och finner ingen inspiration till vad jag ska skriva om.. Glömde ta bilde rpå de nya små strumporna jag fick :P Samt lyckats lägga smycket i någon av mina högar med papper och andra saker hehe, noggranheten har inte varit på topp med andra ord.

Däremot har jag annat att prata om, Spartacus Blood and Sand.. Faktiskt rätt bra men annorlunda serie. Vet inte mycket mer om den än avsnitten jag har sätt men sök och kolla upp detta, ett stort tips för er som gillar blodigt splattriga gladiator scener blandat med nakna bröst och sex lite var stans. Ett helt klart måste i minnesbanken ;)

Pakeeet

Fick ett paket idag från posten :)

Innehöll en faktura, 3 par strumpor och en fotlänk eller ett armband kommer inte ihåg vad det skulle vara :D haha Tänkte slänga upp lite bilder senare och ska tills dess även komma på om det är en fotlänk eller ett armband ^^ Vem vet den går kanske att ha som både och.. Fast jag har däremot aldrig varit särskilt överförtjust i fotsmycken.

Sthlm tur&retur

Då var det bestämt och bokat allting. Kommer framåt slutet av månaden åka upp till Sthlm för en rad aktiviteter. Åker upp 21/5 och tillbaka den 31/5. Och har snart ingen ledig dag kvar under tiden jag är där ^^


Viktiga Händelser

* 23/5 Konfirmationsfirande
* 26/5 Möte (samt att Gabbi fyller år)
* 28/5 Gabbi 's partei :D
* 30/5 Mors Dag

Upp & Ner

Tvätt tid idag igen då. Eller igen och igen är det väl inte direkt var ett bra tag sen vi tvättade senast vilket har märkts av i garderoben. Men idag är det upp & ner för trappporna då jag som vanligt vägrar åka hiss. Det är itne för att jag är någon träningsfantast som vägrar åka om det finns trapppor. Mer för att jag avskyr att åka hiss. Avskyr det trånga utrymmet och att det låter som om den vilken sekund som helst ska falla ner till jordens mitt. Nej tack, jag avstår.

I övrigt när jag nu sitter och skriver så läser man tillbaka för att kolla så man inte skriver fel (trots denna rutinkoll blir det trots allt fel lite här och där ibland^^). Skulle inte se så snyggt ut med "jga kna itne förstå"... Men hursom åter till vart jag ville komma. Stavas det tvättid eller tvätt tid ? Eller stavas det på ett helt annat sätt kanske?

Tåls att tänkas på!

En fika på namnsdagen

Nyligen kommit hem efter en fika med lite kaffe, lite cola & lite bakelse ^^
Firat Monica's namnsdag och ikväll blir det lite färdigmat - Pizza! mumms

Dessutom planeras det en resa upp till Stockholm denna månad

Nu så..

Nu kom man äntligen åt lite tid till att skriva ett inlägg ^^ Det är nämligen så att vi har besök av Andreas mamma så då ville man inte riktigt sätta sig här och vara osocial. Men nu har vi lite tid över och Andreas sitter med skolarbete.


Lite kort om vad som skett de senaste dagarna :)

Lördag: Andreas mamma kom hit relativt sent på kvällen så vi tog det mest lugnt och satt och pratade till dess vi gick och la oss. zzZZzz

Söndag: En lugn dag med inte allt för bra väder så vi gick och tog en fika på Kristins och gick sedan och hyrde 3 filmer. Efter att ha hittat ett femtital filmer vi ville se hyrde vi till slut Paranormal Activity, 5 minutes in Heaven & Leningrad. På vägen till videobutiken gick vi även förbi en nyöppnad affär "Nefertiti - hem & inredningaffär" eller vad det nu stod, kommer inte riktigt ihåg. Men där ska jag lätt kolla in någon gång och se om man hittar något snyggt som man bara måste ha
Till middag blev det enkel och god mat, vet inte vad jag ska kalla det riktigt det är inspirerat från en Lövbiffröra som jag hittade på denna mysiga blogg. Det ända jag egentligen gjort är att jag bytt lövbiff emot fläskfilé. Recept kan komma att komma upp nästa gång det tillagas ^^
Efter maten kollade vi först på Leningrad, den handlar om aa Leningrad under 2.a världskriget. Tycker filmen var riktigt intressant och samtidigt spännande men det är inte en film jag kollar på mer än en gång. När filmen var slut hade det blivit tillräckligt mörkt för att man skulle in i stämning till Paranormal Activity. Kommer ihåg att en av tidningskommentarerna var "inspelad i äkta Blairwitch anda". Hela filmen utspelar sig i ett pars hem där det sker skumma saker omkring kvinnan i förhållandet. Jag har blivit rekommenderad den här filmen av väldigt många och rekommenderar den nu vidare --> Se Den <-- Riktigt många ruskiga scener och satt på helspänn ett tag in i filmen.



Sista filmen 5 minutes in heaven, den var inte som vi väntat oss. Vi uppfattade det som att det skulle hända mer då den handlar om två män varav den ena mmördat den andres bror framför ögonen på honom då han var liten. Istället var filmen mycket lugn en pratfilm eller vad man ska säga. Det är en sån film som man inte kan förklara varför den är bra. Men det var också en sån film man ser en gång.

Måndag: Andreas & Monica går ut för att kolla lite på vad som har hänt i Karlshamn sen dem flyttade härifrån själv har jag ont (som i träningsverk ont) i mitt ben och är inte lika glad i att gå ut, istället lägger jag mig i ett bad och läser ^^ Dem hyrde två nya filmer för kvälen då jag och Andreas skulle spela wow (ja jag veet..) Så medan vi spelade tittade Monica på en film om Coco Chanel tror ja och sedan tittade vi tillsammans på den senaste SAW filmen. Den var som alla andra mycket splattrig. Jag tror inte det kommer fler filmer nu men Andreas tror på att det kommer komma en till.
Om du sett filmen - Vad tror du? :)

RSS 2.0