Stockholm


Bortrest !


Nu ska jag snart dra iväg till Stockholm
och den här gången har jag iaf minneskortet
i kameran så det blir förhoppningsvis ett par bilder ^^

Just Living

Snart dags att dra till jobbet, är rätt så uttråkad just nu. Man är helt klar, till 90% i alla fall har inte bytt om än, och det är för kort tid för att hinna göra något på. Skulle kunna sätta mig lite med Fable. Men då hinner man komma in i det och sen avsluta för ombyte och sen dags att gå. Har ca 30 min kvar innan jag ska gå och har redan suttit i 30 och gjort småsaker. Funderar på att ev. göra lite prework inför imorgon och kolla lite på platsbanken eller på praktikplatser. Får se..

Other news. Mitt hår är SVART! :D wee saknat att ha svart hår och nu har jag det igen. Ska fixa en bild så fort min kamera har laddats, upptäckte den med heldött batteri .. Segt men men laters

Stuff

Då är man klar med det mesta för dagen men har ändå en hel del kvar att göra innan jag drar till jobbet. Köpt hårfärg precis så ska fixa med det nu. Sen duscha då ofc.. Fixa mat, göra mig iordning och ta det lite lugnt. Tycker jag fått till mitt CV relativt ok, men ska läsa igenom det innan jag bestämmer mig för om det är bra eller inte ^^

Handläggning

Varit på mitt förste möte hos arbetsförmedlingen för ungdomsgarantin. Har lite att tänka på då hon rekommenderade mig att inte söka den praktikplats jag kollat på. Mest då dem inte erbjuder vidare jobb och det kommer inte ge mig mer erfarenhet då hon anser mig vara lite överkvalificerad. Dags att ta sig en kik på vad mer det kan finnas för kul uppe. Sen ska man väl piffa till CV't som är lite smått utdaterat sedan senast. Och sen söka ett par jobb, gå och handla, färga håret, fixa midda och sen jobba. Mycket på agendan idag :D

Ölkväll

Hemma efter en trevlig ölkväll hemma hos Zeb & Anna :) Riktigt trevligt att få komma bort och tänka på lite annat en dag som denna då man rasat över bankens idioti och ilskan över avsaknad av lön. Men det är inte vad vi ska prata om nu. För att medje är man väl rätt så lightheaded vid detta laget trots att klockan bara slagit 00.54 i skrivande stund, kanske på grund av att man delat på en nästan full bag-in-box med sambon samt lite till därefter. Men det har varit en mycket trevlig kväll och vill väl bara säga tack för sällskapet :) Imorgon ska man än en gång konfrontera banken samt ringa till jobbet. Vill även meddela det roliga faktumet "ölkväll" där 75% av sällskapet drack vin ^^ Hugz hugz and all other godbyesigns xoxo etc, vad nu än xoxo står för ? (har ett humm om det)

Pengar

Ibland är jag så trött på allt som har med pengar att göra. Har fortfarande inte lyckats få tag på min lön för jan och feb månad. Gick ner till Sparbanken igen efter att ha fått bekräftat (efter tre veckors väntan på svar) att dem ska kunna hjälpa mig, men Sparbanken i Karlshamn är fristående av någon skum anledning. Seeegt som fan.

Lyckades i alla fall vid det här besöket få lite mer information
än innan, ber er alla observera LITE! Fick veta att Utbetalningsättet är "FEL", vad det nu än innebär. Det ska i alla fall vara korrigerat så att min nästa lön kommer in på rätt konto. Hon jag pratade med föreslog att jag skulle gå till Nordea med papprena vi skrev ut för att se om dem kunde hjälpa mig vidare. Kan ev. vara så att pengarna har gått tillbaka. Men då Nordea stänger 14.00 var det såklart stängt 14.30 så måste vänta till imorgon. Tycker hela den här historien är otroligt frustrerande och jag blir grymt förbannad varje gång jag tänker på det.

På grund av all den här skiten ligger jag efter
med ett par räkningar samt kan inte färga mitt hår -.- stor suck till det. Fick en påminnelse idag från La Redoute, 50 spänn extra för att banker inte kan sköta sitt jobb, Tack!

För dig som inte vet vad jag pratar om
så är det följande händelseförlopp i korta ilskna drag; har inte fått min lön för jan och feb till mitt Nordeakonto då lönerna betalas ut via Swedbank. Uppenbarligen har jag ett konto hos Swedbank (massa stora frågetecken???????????????????) där pengarna satts in, fick reda på det efter att ha ringt till jobbet. Försökte ringa till Swedbank men har inte lyckats få prata med någon då inget av numrena jag ringt gett resultat, måste slå in någon kod för mitt konto som jag inte har -.- Fick ett mejl från personen jag pratade med på jobbet skickat till mig och en person på swedbank där han ber henne hjälpa mig. Mejlar henne tre dagar senare för att kolla om hon fått hans mejl samt ber henne kontakta mig. 3 veckor senare får jag ett svar efter ytterligare mejl. Förstod hälften av det hon sa, hennes förslag var prata med Sparbanken i Karlshamn samt ringa Personlig Service (det nummer man behöver en kod för). Så här är jag nu sjukt irriterad och jävligt förbannad.

Då har man fått ur sig lite skit och vet inte vad jag ska göra just nu.. Nästa steg är Nordea imorgon och beroende på vad jag får fram där ska jag ringa till jobbet efter det, igen. Tror jag dör lite innombords av det här.

Baka

Jag vill baka, typ cupcakes ^^ Hittade en blogg som jag just nu älskar, Tårtspecialisten. Sjukt mycket cupcakes och tårtor som man bara vill dra ut ur skärmen och äta upp. Rekommenderas starkt!

Sen ett inlägg jag rekommenderar som följer i samma tema är följande hos En till jävla blogg. Ser dem inte sjukt härliga ut bara ?

Surprise Surprise ^^

Kom hem från jobbet för en ca 30 min sen, rätt lugn dag idag. Dock sista timmen höll jag på att dö av värmeslag, freschness! Fick ett trevligt samtal från min faster Jeanette ett par timmar före jobbet däremot och hon och Mats kommer över imorgon en snabbis :) Ska bli kul att få träffas igen var ett bra tag sen sist nu, nästan ett år, så lite suprise surprise. Snart dags att hoppa i säng så man hinner gå upp i skaplig tid imorgon och städa lite, typ dammsuga. Så dags att säga natti natti alla nattugglor :)

4 Årsdag

Idag är det 4 år sedan jag blev tillsammans med min underbara sambo :)

Vet inte vad jag ska skriva, det finns så mycket jag vill berätta så mycket jag vill säga. Försökt påbörja ett par stycken men det har bara slutat i babbel... Så istället för att printa ner en kopierad kärleksdikt eller lägga in en sång om allt vad kärlek är tänker jag bara säga det så smått och fint att


Det här har varit dem 4 bästa åren i mitt liv

Du är en underbar person

Jag Älskar Dig <3

Hoppsan

Att soffan ska vara så otroligt mysig att ligga i att man somnar så fort man ska sträcka lite på den stackars stolsittande kroppen. Så blir sen middag ikväll, går bra för mig med att jobba på min dygnsrytm speciellt när jag sover ett par timmar mitt på eftermiddagen. Bästa metoden till att somna tidigt? Skulle inte tro det.

Förutom att sova bort ett par timmar på soffan
har jag varit på Arbetsförmedlingen idag på möte för Jobbgaranti för Ungdomar. Verkar som om jag nu äntligen (efter ca 90 dagars arbetslöshet) räknas som långtidsarbetslös. Ska tillbaka för mitt första möte fredag den 18/3, var lite orolig ett tag att jag skulle få en tid veckan efter men icke då icke då :) Skönt att man slapp krångel med dem tiderna!

Justja! Middag var det! ;*

Slö dag

Känner att den här dagen kommer gå åt till att göra ingenting. Det är en riktigt sån där slö dag där man sovit för länge kombinerat med värk i kroppen från dåliga val av sovställning. Dessutom är det hur varmt som helst i vardagsrummet... Hurra ... Entusiams... yeey

Hårfärg ???

Vet inte vad jag ska göra med mitt hår! Har ett par idéer men vet inte vilken jag ska välja. Kan börja med hårfärgen. Har just nu brunt hår och skulle nog säga delvis rödaktig ton (kastanjaktigt) och får ju inte glömma den fina utväxten jag har skaffat mig sen senaste färgningen ^^ Vet inte om jag ska ha kvar den här hårfärgen eller färga det svart igen. Saknar verkligen mitt svarta hår men om jag ångrar mig blir det en lång väg tillbaka igen med avfärgning, blekning etc. etc. Så där är problem nummer ett. Vill utöver det även ha ordentligt rött hår, men har inte hittat något närliggande ställe som säljer röd hårfärg, plus orkar inte med allt blekande ;)

Mitt andra problem är vilken frisyr jag ska sattsa på. Känner att det är dags att byta nu, vill inte ha långt hår med snelugg, och absolut inte en lång sådan. Har ett par olika idéer om hur jag vill ha det men har absolut ingen aning om vad jag ska välja. Antingen lite mer uppklippt långt hår med lugg eller en variant a kort hår.

#1

Ett par frisyrer jag är intresserad av att testa

Zoo Tycoon 2

Har precis testat Zoo Tycoon 2, måste säga att jag är besviken. Tyckte inte alls det var lika bra som Zoo Tycoon (nummer ett då). Man får inte en lika bra översikt över sitt Zoo, aka. man kan inte zooma ut lika mycket som innan. Däremot har dem fixat en ny funktion sk. karta där man får en överblick på sitt zoo och kan zooma in direkt på det hägn man vill gå till. Men det ger inte alls samma känsla som att zooma ut och se ut över sitt zoo och verkligen se det växa. Man vill ju se det man byggt inte bara en platt karta. Hade båda alternativen funnits hade jag hyllat kartan men nu känns den som en tråkig ersättare.

Vad mer kan man säga?
Spelet är ju inte dåligt i sig, det är faktiskt roligare att se djuren bättre, ni vet det där med förbättrad grafik som kommer med åren ^^ Samt att kunna gå in i Firstpersonmode och ta kort på djuren när dem gör saker och sedan sätta i ett album, riktigt kul och man kan få rätt schyssta bilder. Mer kul alternativ är Campaign och Challenging mode. Kommer inte ihåg om något av det fanns i ZT1 men tror inte det :)

En sista sak jag blev besviken på
är att i ZT1 kunde man kolla på Zookeeper för att se vad djuren behövde mer/mindre av vad gällde terräng, växter, stenar, leksaker, fler/färre i hägnet, större/mindre hägn etc. etc. listan bara rullar vidare. Men numera i ZT2 visar dem bara alla hus, växter etc. som djuren i hägnet kan ha anvädning av. Man får inga direkta riktlinjer i vad man behöver mer eller mindre av.

Slutsats av detta, jag håller mig till Original Zoo Tycoon!

The Clinic

I brist på sömn hamnade man här igen efter att ha kollat på filmen The Clinic, tyckte den var bra men lite seg. Tyvärr va det en sån film där har man sett trailern vet man praktiskt taget hela innehållet. Få överaskningar och ganska förutsägbart händelseförlopp. Är nog ingen film jag kommer kolla på igen inom dem närmsta åren. Men trots det värd att kolla på, en gång. Och för att tillägga, han som spelar Spartacus i serien *trumvirvel* Spartacus hade en av huvudrollerna om man kan kalla det så. Kanske halv huvudroll? Äh kolla och bedöm själv ^^

Kom även på att jag löst mitt problem
med att jag inte kunde göra styckeindelningar. Problemet är webbläsaren jag använder, Chrome, ja jag vet den suger men orkar inte med alla andra just nu. Inte första gången saker och ting inte fungerar just på grund av att det är Chrome, behöver hursom bara hålla inne [SHIFT] när jag trycker på enter. Simpelt !

Ny Design

Klar med min nya design - äntligen! Vad tycks? Tar med glädje emot tips på vad som akut behöver ändras, men nu orkar jag inte sitta och koda mer, har suttit typ 4 timmar i sträck och pillat runt haha ^^ Nu ska jag göra annat, typ vattenpipa och kanske lite Mass Effect2, vem vet :) Men i alla fall inte kolla mer widgets eller annat för då lär man väl fastna i ytterligare 4 timmar eller något.

Ny header

Sådärja :) Då var den nya headern klar, enkel men snygg!
Mer ändringar coming up!

Vote for me :)

Tycket det var en kul idé att tävla om 100.000 kr så fixade en påse chips jag gärna ser i hyllorna ^^ Klicka på denna länk och rösta redan nu!
Du får även med all glädje kommentera nedan vad du tyckte om smaken :) Är det en hit eller stor diss?

Sova kanske ?

Ska nog försöka sova ett par timmar nu ^^ Fastnade i pillande med vilka teckensnitt jag gillar och planer inför en ny header. Pillade lite i photoshop också för att försöka mig på att göra en snygg bakgrund istället för att ha en enfärgad (obs obs kan inget om PS såå...). Det gick sådär men har ett par idéer jag ska försöka utveckla :)
Vad behövs till en ny header? :)
Schysst bakgrund, nya bilder, inspiration, tid, kunnande om photoshop-skapande från scratch :p
Nu ska jag försöka sova ett par timmar som nämnt, hade inte direkt planerat att sitta uppe såhär länge men så går det när man fastnar. Natti Natti

Back (again!)

Ska återigen försöka ta upp det här med bloggandet, mest för min egen del då jag inte har så mycket att göra om dagarna och är trött på att enbart sitta och göra ingenting med mitt liv :P Har hänt en del sen sist ( as usual ) men inge större märkvärdiga händelser. Mer småsaker som att vara sjuk, festa, hitta nya grejer etc. etc.
Vad ska göras ?
* Fixa till ny header
* Fixa till ny design
* Mer kategorier
* Spamma massa inlägg till mina nya kategorier
* Försöka fixa till det så att styckeindelningar fungerar (vilket det fortfarande inte gör)
Det är väl vad jag kommer på nu, vet att jag hade ett par punker till innan jag började skriva men dem har jag glömt vid det här llaget :) Kom hem från jobbet vid 03.15 efter en halvseg kväll där det inte var särskilt mycket folk ute men lite spel hade man iaf och massor med trevligt folk och struliga maskiner - Standard ;)

RSS 2.0