Missade Dagar part 3

Pappas Julklapp :)
Fick pengar insatta på mitt konto så jag kunde gå till vilken affär jag ville och hitta kläder i. Har kollat in sidan nelly.com ett tag och dem har riktigt mycket snyggt som jag vill ha. Så nu när dem har rea valde jag att beställa kläder därifrån för julklappspengarna. Beställde följande:

Rare Fashion, Rea 175sek, Ord. 249sek

Eyelet Jersey Dress från Rare Fashion
Rea Pris 175 sek - Ord. Pris 249 sek

Rare Fashion, Rea 195sek, Ord. 399sek

Wetlook Frill Dress från Rare Fashion
Rea Pris 195 sek - Ord. Pris 399 sek

Vero Moda, Rea 75sek, Ord. 159sek

Military Top från Vero Moda
Rea Pris 75 sek - Ord. Pris 159 sek

Only, Rea 165sek, Ord. 359sek

Mary Cowlneck Knit från Only
Rea Pris 165 sek - Ord. Pris 359 sek



Hoppas att dem kommer snart ^^

// aleex

Missade Dagar part 2

Mellan julafton och den 29/12 var det rätt lugnt. Satt hemma och gottade mig i julmat som blivit kvar. En favorit när man blev lite småsugen blev något som jag lärt mig av min käre far. Man tar fram sin julskinka, knäckebröd, smör och senap! Bred smör på ditt knäckebröd, skär en fin skiva skinka och lägg på mackan. Bred därefter ett lager senap (efter egen smak) ovanpå skink-skivan. Ät och njut! Det är underbart gott :)


Men hur som datum 29/12 - 09
Som nämnt fick jag ett presentkort av min farmor på KappAhl i julklapp. Så det bar av till kappAhl denna dag innan dess vi skulle ha över kompisar på spelkväll. Tyvärr har jag aldrig varit med om ett tråkigare utbud. Hittade INGENTING! Ville i första hand kolla efter byxor och schyssta tröjor eller ett tidigt vår/sommar-plagg, men nada. Så tvingade in min Sambo på alla pojkvänners favoritavdelning - underklädes sektionen! Och som den tyranniska flickvän man är fick han såklart bära alla underkläder man hittade ^^

Som vanligt hade dem köp 3 betala för 2 på underkläder. Så varför inte, alltid härligt med nya underkläder. Så hittade ett par schyssta som jag bestämde mig för att köpa. Hittade sedan även min favorit - Betty Boop! BH och Trosa, skitsnyggt, svart med zebraränder och röda rosetter, ett måste i min garderob var tanken så plockade på mig det med. På baksidan av trosorna står det lite fint "Be Mine" med en pussmun

Så var nu uppe i en summa och hade väl 150-160kr kvar att tillgodose mig med. Vad tusen skulle jag hitta på nu? Gick runt ett tag och tiden började ta slut, vi skulle ju ha över vänner hemma om kort tid. Hittade till slut en riktigt snygg handväska och här har ni nu en samlad bild med mina fynd.

Dagens inköp



// aleex

Missade Dagar part 1

Hej Hej

Har inte kunnat skriva de senaste dagarna, mest av lathet såklart. Var ju sjuk tidigare strax före julafton och blev lite slö i kroppen och hade ingen vidare inspiration till att skriva och fixa med bilderna. Men nu är det dags att ta igen missade dagar och vi kan väl börja med;


24/12 - 09 Julafton
Det blev en rätt lugn jul då vi firade för oss själva i år. Så jag har gjort min första julskinka. En upplevelse i sig kan jag säga, men nu kan det bara bli bättre ^^ Inte så att den blev dålig på något sätt tvärtom, men nästa år behöver man inte vara lika "osäker". Annan julmat som fixades till var Jansons, Revbenspjäll (honungsglacerade), ägg med skagenröra, sill, potatis, lax, prinskorv. Har nog inte missat något nu men det är möjligt.
Till sillen fixade vi även gräddfil med gräslök i och till laxen hade vi Hovmästarsås. Och just ja vi hade rödbetssallad också. Så gott till krov och potatis, mums! ^^ Det jag verkligen älskar med julbord är att där finns den mesta av min favoritmat; sill, lax (nästan den ända fisk jag faktiskt äter), jansons, julskinka och nu revbenspjäll som kanske inte är allt för vanligt på svenska julbord. Fast det kan jag inte säga att jag har koll på då ingen i min släkt brukar ha det. Vet bara att vi hade det en gång när vi firade hos min styvpappas syster.

Julklappar?
Då vi firade hemma i år blev det inte så mycket julklappar
. Men farmor postade ner mig ett presentkort på 500kr på KappAhl. Pappa satte in pengar på mitt konto och min faster skikade mig en jättefin kjol och en urgullig bild på min kusin och deras katt. Hemmagjorda bilder uppskattas verkligen mycket mer än andra. Tack Åter igen :)

Ensambild då foliet låg kvar på på större bildDukat i vardagsrummet

Close-up på revbenspjällen jag testade tillaga för första gången i mitt liv
Samt mitt första egenfixade julbord där jag lagat all mat och valt vad som ska finnas med ^^


Här är även the-outfit-of-xmas-year-2009
God Jul bild 2oo9
På bilden har jag det svarta löshåret jag beställde från happyhair.se för någon vecka sedan.



// aleex

Brittany Murphy R.I.P


En av de få skådespelare/skådespelerskor som jag verkligen gillat, Brittany Murphy, avled Söndag den 20/12, hon dödförklarades klockan 10:04 på sjukhuset Cedars-Senai Medical Center.

Samlad bild på Brittany Murphy

Brittany föddes den 10 November 1977 & blev 32 år gammal.
Hon har varit med i en lång rad filmer och tv program och för att nämna ett par filmer; Sin City, Little Black Book, Just Married, 8 Mile, Don't say a word, Uptown Girls, Cluless, Drop Dead Gorgeous & många fler. Brittany har i övrigt även spelat in röster till en del animerade filmer. Vet däremot inte så många hon deltagit i nu på rak arm, men en är Happy Feet där hon gör rösten till Gloria.

Oscars/Awards som hon har fått är följande:
Young Hollywod Awards som hon vann 2002
Young Artist Award som hon nominerades till år 1996, 1999 & 2000 för tre olika filmer
Teen Choice Award som hon nominerades till år 2003 för 3 olika filmer & 4 nomineringar, nominerades även år 2005 med ännu en film
<-Ovan information är hämtad från http://www.imdb.com/name/nm0005261/awards, se länk för mer info->

Söndag Den 20/12 - Hjärtstillestånd
Enligt källor var det Brittanys mamma som hittade henne medvetslös i duschen under söndagsmorgonen. Räddningstjänsten kallades in ca klockan 8 lokal tid. När de kom fram påbörjades hjärt- och lungräddning. Hon fördes till sjukhuset Cedars-senai Medical Center där hon dödförklarades 10:04. Enligt andra källor ska hon ha kräkts under morgonen och ringt sin familj och berättat att hon mådde riktigt dåligt. Hon åt även receptbelagd medicin för influensaliknande symptom.



Rest In Peace
Brittany Murphy


// aleex


Information hämtat från http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6322529.ab & wikipedia

Nyvaken & Febrig


Idag är jag helt slut. Hela natten har varit rent ut sagt för j*vlig. Har vaknat flertalet gånger av att det är för varmt och av att det är för kallt. Har legat och rullat runt vid varje tillfälle utan att kunna hitta ett bekvämt sätt att ligga på och sedan bara somnat av ren utmattning. Redan igår var jag dålig, hade feber då med och låg på soffan hela dagen verkligen. Skulle jag låt oss säga gå och hämta vatten eller gå till toaletten så kom jag tillbaka till soffan och damp ner helt utmattad. Så igår var ingen bra dag för mig och inte natten heller. Usch och fy för att vara sjuk!

Mår däremot bättre idag och har väl ätit frukost rätt nyligen och har nu samlat kraft till att skriva ett inlägg här ^^ Har ju en del att ta igen här då jag inte orkade skriva igår :)

Låt oss börja med kvällen 18/12! Som jag i mitt senaste inlägg skrev skulle vi dra över till en kompis för att träffa hemkomna vänner. Det var riktigt trevligt och det var många fler där än vad vi väntade oss, vilket i sig också det var riktigt kul. Nu då jag fortfarande inte känner alla i umgängeskretsen allt för bra fick man nu ännu en chans att lära känna folk lite mer - mycket trevligt! Till skillnad mot alldeles för många i Sthlm så verkar varenda mäniska här nere vara trevligheten själv. Här har ni även en bild på den kvällens outfit så att säga.
Kvällens outfit 2009-12-18

Igår, 19/12 - En dag av feber! Min gårdag var inte allt för rolig då jag blev slöare ju längre dagen gick och det pendlade mellan att vara lava varmt och antarktis kallt. Inte så kul med andra ord. Äta var ingen höjdare direkt och åt inte middag förren klockan var säkrt nio på kvällen och min mage skrek på mig om vart annat. Så fick ta och äta även om det inte var någon höjdare direkt då jag helst låg kvar på min soffa nerbäddad i mitt täcke. Somnade till slut på soffan och väcktes senare av min sambo som ville gå och lägga sig och tyckte att jag skulle sova i sängen istället för på soffan. Så igår var ingen bra dag för mig men känner mig bättre idag men är fortfarande lite slö i kroppen.

Det var väl allt för den här helgen då, träffa folk på fredagen och vara sjuk resterande delar haha. Får hoppas det blir bättre till imorgon då vi ska ha över lite vänner och spela rollspel. Hade även tänkt mig till banken för att sätta in pengar på mitt konto men det får bli på tisdag om jag inte mår bättre :D


// aleex

Kött & Pommes m. svamp & purjolök


Jepp. Dagens mat blev kött med pommes frites med svamp och purjolök och hemmagjord sås. Det blev riktigt gott, vilket inte är alldeles för överaskande då min favoritmat är kött med diverse tillbehör ;D haha. Så nu är magen nöjd och jättemätt. Det här är mycket enkel mat men tar lite längre tid att göra än det mesta.


Nu ska ni få en samlad bild med olika bilder från tillagningen och recept.
Ingredienser:
Kött
Matlagningsgrädde 5dl
Champinjoner 150g
1 purjolök
3 Vitlöksklyftor
Grillkrydda
Peppar
Soya
Salt


Tillbehör:
Pommes Frites (alternativt potatisklyftor)

Tillagning:
Sätt på ugnen med rätt grad enligt pommes-förpackningen.
Skölj Champinjoner och Purjolök. Skär champinjonerna i skivor och stek i stekpanna. Medan champinjonerna ligger i pannan och tar färg skär upp purjolöken. När champinjonerna är klara häll av dem på en tallrik, stek sedan purjolöken lätt i samma panna. När purjolöken blivit lite mjukare och fått lite färg häll över det på samma tallrik som champinjonerna (se nr1 i bilden). Ugnen bör nu vara klar för pommes fritsen (se nr2 i bilden) så ställ in dem och gå över till kryddblandandet till såsen.
Ta fram en mindre skål att blanda kryddor, vitlöksklyftor och soya i. Jag brukar blanda det här med en vanlig gaffel. Jag går mycket på känsla när jag lagar mat och kan därför inte ge exakta mått! Häll i lite mindre än 1dl soya i skålan och pressa därefter i alla vitlöksklyftor och blanda runt. Häll i salt, peppar och grillkrydda i soyan efter egen smak, men häll inte i för mycket då köttet ska kryddas separat innan den här lilla "kryddblandningen" hälls i, (se nr3 i bilden).
När du blandat klart börja steka köttet så det får en fin yta på båda sidor. Krydda även båda sidor med lite salt, peppar och grillkrydda, (se nr4 i bilden). När köttet fått en fin yta är det dags att hälla över kryddblandningen. Då kryddorna gärna sjunker till botten rör om innan du häller det över köttet. Fördela det jämnt och häll efter någon minut i matlagningsgrädden. Sänk temperaturen på plattan och låt det stå och puttra. Lägg i champinjoner och purjolök i stekpannan (se nr 5 i bilden). Efter ett par minuter är det klart. Är pommes fritsen inte klara ännu sänk temparturen på plattan till 1. När allt är klart är det dags att servera och äta, (se nr 6 i bilden).

Kött & Pommes med svamp och purjolök
Shifty medan vi lagar kött och pommes

Självklart låg vår katt Shifty på sin vanliga plats under matlagningen.
På fönsterbrädan :)


Nu ska jag byta om lite & sen ska vi gå över till ett par kompisar och träffa lite folk
som kommit hem från studier på annat håll i landet.


// aleex

Tvätt, tvätt & tvätt !


Då var man äntligen klar med all denna tvätt! Två IKEA-kassar med tvätt har nu körts i tvättmaskin, centrifugerats, hängtorkat, tumlat i torktumlaren, vikts och burits upp igen. Från 12.00 - 17.00 hade vi tvätt tid och har knappt varit uppe i lägenheten sen tiden började. Maskinerna hann nästan tvätta klart innan man kom därifrån en snabbis.

Men nu är det klart :) Så nu sitter man här och tar det lugnt och magen skriker efter mat. Är väl så dags att sätta igång med det också. Kika in lite senare så får ni veta vad det blev tillsammans med en bild eller kanske fler, det får vi se då ^^ Samt en nedskrivning av "receptet" kommer självklart upp det med.

Vi hörs senare

Logo-aleex1


Löshår Beställt!

Har nu fattat ett beslut och köpt mig själv en tidig julklapp, som jag länge velat ha men innan aldrig kommit mig för att köpa. Jag har beställt syntetiskt löshår. Valde syntetiskt av den anledningen att jag alltid, sen jag var liten, tyckt att det är lite äckligt att sätta på sig någon annans avklippta hår. Det här hör kanske ihop med att jag har riktigt svårt för att tömma min egna hårborste? Hår som inte sitter fast på huvudet är mycket äckligt enligt mig, kan få ordentliga rysningar när jag ska tömma borsten till exempel.


Här är nu bilder samt lite produktinformation om löshåret jag beställde från http://www.happyhair.se. Bilderna jag lägger upp är även deras egna och är tagna från produkterna jag beställt.
60cm långt, rakt, svart, syntet cliponset  6 delar; 1*18cm, 1*14cm, 2*6cm, 2*4cm  319:-    från happyhair.seClip-on set syntet, rakt 60cm långt, lakrits (svart) 319:-
45cm lång, rak, röd clipon  3-5cm bred hårslinga  29:-/st    från happyhair.seClip-on syntet, rakt 45cm långt, röd 29:-/st

Leverenstiden är på ca 5 arbetsdagar så när jag har fått dem kommer lite mer bilder på dem :)

// aleex

En lugn dag


Idag har jag gjort inte alls mycket. Varit hemma och tagit det lugnt bara. Igår däremot var en annan sak. Jag och min sambo städade inne i sovrummet där vi har en del kartonger och småprylar kvar fortfarande sedan flytten. När vi så var klara var vi så trötta och jag orkade helt enkelt inte sätta mig här och blogga om det hela ^^
Så efter en dusch satte vi oss och kollade på film, Jennifer's Body. Ganska bra och udda i sin handling. Man kan först tänka sig att Jennifer, som det handlar om, [SPOILER incoming] är antingen en vampyr eller varulv. Men det är hon inte utan hon är en Succubus. För er som inte vet vad en Succubus är så är det en kvinnlig demon som lurar till sig män och sedan äter deras kött, i korta drag. [END of SPOILER] Därefter somnade vi så fort huvudet landade på kudden.

Tillbaka till idag, en lugn dag. Ska ta ner lite saker till källaren senare och bara ta det lugnt och slöa lite extra. Imorogn har vi tvätt tid, då blir det inte lika lugnt. Upp och ner för trapporna med tvätten, eller så kan man ta hissen. Men den åker jag såklart inte pga. min barnsliga skräck för hissar och trånga utrymmen. Har åkt den hissen en gång och den gången stannade den, så nej tack! Inte igen.

Middag? Igår åt vi pytt i panna igen då påsen som beräknat räckte till en omgång till :) Även idag kommer det bli massproducerad färdigmat från affären. Ärtsoppa! Däremot ska vi ha i lite extra kött i form av bacon i maten för att göra den mer amtig helt enkelt.


Det Var Allt För Det Här Tillfället
// aleex

Enkel mat idag



Idag fick det bli enkel mat då vi spelat rollspel mellan 15.00 - 23.00 cirka.
Så idag åt vi därför Pytt i Panna och ägg. Då vi köpt en påse med pytt var det bara att hälla i stekpannan och börja tillagningen. När pytten fått lite färg hällde jag i matlagningsgrädde och kryddade med salt, peppar och grillkrydda. Äggen stekte jag med hel gula och kryddade dem med salt och peppar.

Pytt i Panna stekt med matlagningsgrädde & Ägg



Mycket mer finns inte att berätta om denna dag förutom att det varit kul att ha vänner över på lite rollspel :)


// aleex

Första Snön 09 @ Karlshamn



För oss som bor i Karlshamn vet vi att det snöade igår också. Men mer än så blev det inte riktigt, det föll sakta ner mycket små snöflingor som smälte när de landade. Men idag! ligger snön kvar på marken. Täcket har i skrivande stund inte blivit allt för tjockt och hoppas på att det ska fyllas på ordentligt och hålla i sig till imorgon :)

Här har ni en bild tagen från min balkong

Som rubriken säger, Första Snön 09 @ Karlshamn. Tagen från balkongen.

Ha Det Bra Gott Folk

// aleex

Riktigt snygga skålar!



Mitt i veckohandlandet hittade man dessa mycket snygga skålar och muggar
och var då tvungen att lägga ut lite extra på dessa underverk.
Titta och njut!


Lite nya skålar och muggar

Köpte 4 skålar & 2 muggar


I övrigt gick veckans mat på sammanlagt 424:-
I det ingick skålar och muggar för 100:-
Ljus 24:- och en festlig julostkaka för 29:-
Enligt mig ett helt okej pris på en hel veckas mat.
Inräknat är då inte den där extra mjölken man får köpa lite då och då efter behov :)


Men nu ska här ätas mat från gårdagen


// aleex

Pasta med Skinka & Broccolisås

Pasta med Skinka & Broccolisås

Pasta med Skinka & Broccoli sås

En enkel maträtt med en fantastisk smak!

Kan rekommendera denna rätt som jag improviserade ihop efter ett recept. Improviserade? Kanske ni tänker då. Jo jag har ett recept som heter "Pasta med Skinka, Ädelost & Broccoli" som jag tyckte lät väldigt intressant. Men däremot gjorde jag ett par simpla ändringar och är väldigt nöjd med resultatet.

Här är mitt recept med tillagning och tips för 4 portioner

Ingredienser
4 dl Makaroner
300g Broccoli
250g Rökt Skinka
1 Gul Lök
1½ dl Mjölk
2 dl Matlagningsgrädde
4 dl kokbar Crème Fraiche
4 Vitlöksklyftor
Peppar, Vitpeppar, Salt

Tillagning
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Finhacka löken och strimla skinkan. Dela broccolin i mindre buketter. Låt lök och skinka fräsa ett par minuter i en kastrull. Pressa över vitlöken och häll i mjölken samt crème fraichen. Lägg i broccolin och häll i matlagningsgrädden. Låt såsen koka i ca 5 minuter smaka sedan av med salt, peppar och vitpeppar. Häll såsen över pastan och blanda ordentligt.

Tips!
Ett vegetariskt alternativ på den här rätten är att skippa skinkan och dubbla mängden broccoli istället.



Tåls att nämna att jag använde 180g färdigstrimlad skinka men tyckte det skulle vara mer i så
mellan 200-250g bör vara tillräckligt för att få ett tillfredställande resultat.

Testa gärna & släng iväg en kommentar om resultat :)

// aleex


BlackLotus @ Blogg.se

Hej & Välkommen till min Blogg

 

Det här blir mitt första inlägg och ska väl då presentera mig lite snabbt.

Jag heter Alexandra är 19 år, har gått ut gymnasiet och flyttat hemifrån. Tråkigt nog arbetslös, men söker de flesta jobb jag kommer över. Bor i en 2.a på 65kvm i Karlshamn med min sambo. Så nu vet ni en del om mig men inte mycket om min blogg.

 

Så vad ska min blogg handla om?

Mestadels mitt liv och min vardag, vilket inkluderar bl.a. jobbsökande, roliga fikastunder med vännerna, nyfunnen musik och mycket annat ;) Kommer även att skriva lite om vilken mat jag tillagar för att tipsa er om vad som var riktigt gott eller vad som inte var lika gott.

 

Har inte så mycket att skriva om nu utan ska spana in hur den här sidan fungerar och fixa och trixa med diverse inställningar.

 

// Lotus - aleex


RSS 2.0